Back to the top

Om oss

IMG_4215-min

PB-Party er Sørlandets største innendørs diskotek, konsert og dansearrangement, arrangert av Gimletroll i forbindelse med Trollcup. Arrangementet er 100% rusfritt, og samler hvert år rundt 3000 barn og ungdom i Gimlehallen til fest. Hvert år bookes det DJs og artister fra både nært og fjernt. Noen av artistene som tidligere har gjestet PB-Party er Karpe Diem, Erik og Kriss, Paperboys, Pulsedriver, Marit Larsen, Byz, Briskeby, Katastrofe, Robin og Bugge, Innertier, Sirius, Alejandro Fuentes, Cir. Cus, Lido, Lazee, Jaa9 & Onklp for å nevne noen.

Arrangementet ble startet i år 2000 av Jarle Espeland og Mats Løhre, og i løpet av arrangementet er mellom 50 og 100 frivillige med og bidrar med hjelp. De frivillige er med på planlegging, bygging av scenen, sørge for sikkerhet, produksjon og bruk av dekor, samt generell gjennomføring av arrangementet for å nevne noe.

Wall of Fame

Steinar

Steinar Pettersen

Steinar Pettersen er en av personene som skal ha mye av æren for at PB-Party er hva det er i dag. Han har lagt ned utrolig mye energi i hele festivalen gjennom årene som har gått, og han har vært en stor del av grunnmuren for at musikkarrangementet har vært mulig å gjennomføre.

I løpet av de siste årene har PB-Party vokst fra ca 400 deltakere til i underkant av 4000, og mye av grunnen til dette er takket være innsatsen til Steinar.

Steinar Pettersen trakk seg ut av sitt engasjement i Expertfestivalen i 2007, og PB-Party komiteen takker for all den innsatsen du har lagt ned opp igjennom årene.

mats

Mats Løhre

Mats Løhre ble i år 2000 med Jarle Espeland for å starte en, frem til nå, 18 års lang knall-suksess. Mats har vært en sterk bidragsyter på alt som har noe med den praktiske gjennomføringen å gjøre, i tillegg til planlegging i forkant. En av grunnene til suksessen har kanskje vært Mats og Jarles utfyllendes kompetanse. Mats har også ofte kastet seg inn i rollen som både DJ og konferansier.

I en alder av 15 år arrangerte Jarle og Mats to separate aldersbestemte diskotek på likt for i underkant av 400 ungdom. Dette gjennomførte de alene frem til år 2005. På denne tiden hadde diskoteket vokst fra i underkant av 400 ungdom til ca 1000. I 2005 ekspanderte dette enda mer, og en komité med Svein Berghlin som leder ble dannet. Det ble samlet i overkant av 3000 mennesker, og det ble enda større fokus på konserter og annen underholdning.

jarle

Jarle Espeland

Jarle Espeland var i 1999 med moren til Mats Løhre for å hjelpe til i kantinen på gamle Gimle VGS under Expertfestivalen. For dette fikk han en billett til et diskoteket som skulle være i den lille salen i Gimlehallen. På evalueringen etterpå ble det foreslått at Jarle og Mats kunne ta ansvar for neste års diskotek. Takket være tillit fra Steinar Pettersen fikk forslaget medhold. Dette var også starten på Jarles, også kjent som DJarles DJ karriere.

I de siste årene har Jarle overtatt mye av de oppgavene Svein satt med tidligere.

svein

Svein Berlihn

Svein Berglihn ble involvert i Pb-Party i 2006, som den gang het Halloween Party. Musikkarrangementet ekspanderte veldig dette året, og det ble derfor dannet en egen Halloween Party komité. Svein sin rolle i denne komiteen var å være leder, en oppgave han gjennomførte utmerket. I løpet av de fem årene han var leder i komiteen bidro han sterkt til suksessfulle gjennomføringer som har ført oss dit vi er i dag.

Svein Berglihn trakk seg ut av sitt engasjement i PB-Party komiteen etter arrangement i 2010. Vi i PB-Party komiteen takker for den innsatsen du la ned i løpet av de fem årene du var involvert. Vi har hatt stor nytte av den kompetansen du tilførte. Dette er selvsagt noe vi skal ta med oss videre, for å bygge på den suksessen du sterkt bidro til å skape.

thomas

Thomas Larsen

Thomas Larsen ble med i PB-Party komiteen i 2008. Han var i tillegg til fotograf egentlig da tiltenkt en rolle innen teknisk opp og nedrigg for å avlaste Jarle. I løpet av gjennomføringen ble det lett å se at han satt på teknisk kompetanse utenom det vanlige. For oss som satt i komiteen ble det derfor et enkelt valg at Thomas fra da av fikk ansvar for den tekniske riggen.

I tillegg til flere års kompetanse som lys og lydteknikker har Thomas også flere års erfaring bak spakene på DJ mikseren. Han har dermed bidratt sterkt under underholdningen utenfor Gimlehallen i forkant av PB-Party.

Inger

Inger Helene S. Sørum

Inger Helen ble i 2010 med i PB-komiteen. Frem til 2010 var ikke dekor det som ble prioritert mest, men etter at Inger ble en del av gruppen er flere ting forbedret. Nå satser vi friskt på Halloween tema der vi utvider mengden og kvaliteten på dekor for hvert år. Inger var også backstage ansvarlig. Her sammen med sin gruppe, sørget hun for at alle artistene hadde det bra og trivdes. Hun bidro også sterkt utenfor sine primære ansvarsområder. Inger var med i PB-komiteen frem til og med PB-Party 2014, og vi takker deg for den innsatsen du har lagt i arrangementet de fem årene du var med..

PC-150x150

Per Christian Aastveit

Per Christian, VIP kongen er en humørspreder som sammen med Inger fikset og ordnet til med backstage hvert år. Sammen har de gjort en fortreffelig jobb vi alle har satt pris på. Per Christian er også den som har ansvar for at artistene har det gøy også etter PB-Party. Derfor har han tatt initiativ hvert år, og invitert de til afther party. Per Christian har vært med oss så lenge at vi egentlig ikke helt husker hvilket år han ble med. Han er med andre ord fast inventar hver gang det arrangeres PB-Party, noe vi setter veldig stor pris på og som vi håper vill fortsette i mange år fremover.

Oyvind

Øyvind Stie

Øyvind Stie er også en person som alltid bare har vært med å arrangert PB. Han er også fast inventar, og hva skulle vi gjort uten han? Øyvind har på en måte gått litt i Mats sine fotspor, og tatt seg av alt av praktiske problemstillinger. Han fikser også opp i alt som plutselig bare oppstår, og han er ikke en person som står å klør seg i hue å lurer på hva han skal gjøre. Han bare løser problemet uten noe om og men. Øyvind er til vår fordel også utdannet mekaniker som til tider kan komme godt med. I fjor fikk en av våre leverandører motorstopp ved Lillesand på vei østover. Hvem dro til Lillesand og fikset bilen? Jepp, Øyvind det. Øyvind er med oss videre og får for hvert år mer og mer ansvar i komiteen. Helt topp at du er med videre.

Sol

Sol Aarøy

Sol Årøy, dama til Thomas Larsen har vært med siden 2011. Hun har bidratt på de fleste områder, men hovedsakelig på teknisk og dekor. I år overtar hun for Inger Sørum som dekoransvarlig, i tillegg til at hun får et mer administrativt ansvar. Hun er også en av de personene som løser problemer på strak arm. Sol er også en kreativ person, i tillegg til at hun har gode ferdigheter som fotograf som kommer godt med. Vi gleder oss til å fortsette å jobbe videre sammen med deg.

Bjørn-300x300

Bjørn Aas

Denne kjekkasen hanket vi inn i 2012 som sikkerhetsvakt etter at vi hadde fått radioreklame to år på rad i radiokanalen han da jobbet for. Bjørn har frem til nå vært fastmontert inventar på PB-Party som bautastein foran scenen, slik at alle som er varme får vann eller slipper å bli fastklemt av andre. Bjørn er en kjemperesurs som bidrar sterkt for å opprettholde sikkerheten til det ypperste. I tillegg til alt dette har Bjørn vært en av de store motivatorenene på opprigg av PB-Party. Når mengden av ukontrollerte armer og bein tar overhånd sørger Bjørn at Jarle og Mats klarer å lande akkurat nok til at lasset blir dratt helt i mål. Vi håper du blir værende i PB-komiteen i lang tid fremover .

© PB-Party Made By Fredrik Skistad